Over ons

OVER ONS

Wij, Gabriëlle en Hans Verkruissen, hebben een achtergrond in kunst, cultuur en management.

Nu zijn we eigenaar van een kleine groothandel van ge-upcyclede flipflop design producten. We zijn begonnen met matten. Niet zomaar matten, maar bijzondere, duurzame, kleurrijke designmatten. Handgemaakt in de Filippijnen van gerecycled, (nog nieuw) restmateriaal, afkomstig van de fabricage van de bekende rubberen teenslippers, ook wel flipflops genoemd.

We ontdekten de matten in Amerika en kochten er een paar voor thuis. Ze deden het fantastisch: sterk, makkelijk te reinigen en vooral mooi. En volgens ons geschikt voor veel toepassingen: verrassend bij de voordeur, praktisch in de badkamer, hygiënisch in de keuken, cool in de camper, veilig op de boot, vrolijk in de kinderkamer, ideaal bij de tuindeuren, decoratief op het balkon, noem maar op. Tot onze verbazing bleek dit fraaie ‘feelgood’ design product niet verkrijgbaar in Nederland of omringende landen.

Toen, loop 2013, zijn we ze zelf gaan importeren uit de Filippijnen en verkopen onder de merknaam Not Just Another Mat, zowel online als via geselecteerde
verkoopadressen in Nederland en intussen ook in België en Duitsland.

Dat mede door ons initiatief nog bruikbaar flip flop materiaal niet in de container belandt, maar alsnog zinvol wordt gebruikt, is uiteraard een goede zaak. Dat neemt niet weg dat afgedankte en weggegooide flipflops op grote schaal schade aanrichten. De ecosystemen en de dierenwereld in de oceanen worden er ernstig door geschaad. In een ideale wereld worden de slippers zo gemaakt dat ze geen schade meer aanrichten aan ons ecosysteem.
Vandaar ook dat we op zoek zijn en blijven naar nieuwe ideeën die betrekking hebben op recycling en upcycling van flipflop materiaal. Graag nodigen daarom wij studenten en/of ontwerpers uit met ons mee te denken over nieuwe toepassingen.